Bessenstruiken op het kaasplein

18 maart 2019

In overleg met Gemeente en Gildebor is er tegenover de Plus-markt een bessenplantsoen aangeplant.
Wij van MarkeLokaal mogen de bessen straks oogsten, dus we zijn erg benieuwd hoe het verder gaat.

macaroni van onze spelt

16 maart 2019

Op dit moment wordt van een gedeelte van de spelt die in 2018 door MarkeLokaal geoogst is  heerlijke macaroni gemaakt bij Keuper Pasta in Hengevelde.
De macaroni wordt verpakt in milieuvriendelijke papieren zakjes en is binnenkort te koop.

Proefpakjes roggebrood

21 februari 2019

MarkeLokaal heeft vandaag proefpakjes roggebrood, gebakken van rogge van MarkeLokaal akkers, opgehaald bij bakker Nijkamp in Dijkerhoek. We hebben nog genoeg rogge. We streven ernaar dat het roggebrood ook in Markelo in de winkels te koop is. Daarover gaan we binnenkort in gesprek met de ondernemers in Markelo. Wordt vervolgd dus!

Bidbook langjarig landschapsbeheer bijna klaar!

1 februari 2019

Het aanbod van MarkeLokaal aan de provincie voor een nieuwe manier van langjarig landschapsbeheer is bijna klaar. Het concept wordt nu door verschillende mensen kritisch doorgelezen. In maart hopen we het bidbook af te kunnen ronden.

Weer nieuwe aanmeldingen voor graanakkers

14 januari 2019

Er hebben zich afgelopen maanden weer spontaan twee eigenaren van grond gemeld, die hun perceel beschikbaar willen stellen aan MarkeLokaal voor de teelt van graan. Gaat om lokaties aan de Postweg en de Herikerweg. De percelen worden binnenkort bezocht en er worden afspraken gemaakt voor het zaaien van zomergraan. Op een van de percelen willen we experimenteren met Emmertarwe, een oud soort tarwe.